Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eerste sleutel huurders Offem Zuid

3 februari 2023

|

Redactie

Het weer was een beetje grijs, maar voor de huurders van het project Offem Zuid in Noordwijk was het een prachtige dag. Zij kregen de sleutel van hun nieuwe woning. Mevrouw Caro van Velzen nam de sleutels in ontvangst van haar woning aan de Kostverloren. “Ik wilde heel graag kleiner wonen en in Noordwijk blijven.” Aannemer Van Rhijn Bouw uit Katwijk heeft voor Woonstichting Stek de 68 energiezuinige twee- en driekamerappartementen gebouwd.

Veel doorstromers

Mevrouw Caro van Velzen is heel blij met haar nieuwe 3 kamerwoning. “Ik woonde in een eengezinswoning en wilde graag gelijkvloers. Ben heel blij dat het is gelukt om binnen Noordwijk te verhuizen. Het contact met doorstroomadviseur Anita Heemskerk heeft mij echt geholpen om de stap te zetten.” Zo’n 26 huurders van Stek hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om binnen Noordwijk door te stromen. Dit geeft weer mogelijkheden voor anderen om in aanmerking te komen voor een woning in de gemeente. Daarnaast hebben starters de kans gekregen om in dit appartementengebouw op zichzelf te gaan wonen. Alle huurders van het complex komen uit Noordwijk. Vandaag en morgen ontvangen alle huurders de sleutels van hun nieuwe woning.

Energiezuinig

In de twee gebouwen staan aan de straat Kostverloren en bestaan uit twee- en driekamer­appartementen. De woning is bijna energieneutraal en stoot heel weinig Co2 uit. Alle woningen worden verwarmd met een warmtepomp en zijn optimaal geïsoleerd. Voor de ventilatie is een uitgebalanceerd ventilatiesysteem die warmte uit de woning hergebruikt. De vervuilde en vochtige lucht wordt afgevoerd en verse lucht wordt voorverwarmd in de woning gebracht. Aannemer Van Rhijn Bouw uit Katwijk bouwde voor Woonstichting Stek deze fraai gelegen appartementen.

Knipoog naar vroeger

Offem Zuid ligt tussen het Landgoed Offem en de Beeklaan. De architectuur is hier voor een gedeelte geïnspireerd op de authentieke bebouwing aan de Voorstraat, het Lindenplein en Landhuis Klein Offem in Noordwijk Binnen. De twee gebouwen hebben namen gekregen die binding hebben met de plek: Strandwal en Nieuwe Duinen. De grond waar de twee complexen staan, waren vroeger een strandwal en oude duinen. De contouren van de bodemlagen zijn hierin goed zichtbaar, zo staat het omschreven in het archeologisch onderzoek van 2017. Verder zijn ook diverse vondsten van oude bewoning gevonden. De nieuwe huurders zijn dus niet de eerste bewoners van dit stukje Noordwijk.

Tekst en foto’s zijn afkomstig van Stek-Wonen