Zoek
Sluit dit zoekvak.

Voor huurders
én toekomstige huurders

Wij zijn SHN

Huurders van sociale huurwoningen in Noordwijk Zee en Noordwijk Binnen hebben te maken met woningcorporatie Stek. Woningcorporaties zorgen voor betaalbare sociale huurwoningen, van goede kwaliteit. Stek kan natuurlijk niet met iedere huurder praten. Daarom is wettelijk vastgelegd dat er een organisatie moet zijn die:

• Alle huurders een stem geeft
• De woningcorporatie adviseert
• Prestatieafspraken (mede)ondertekent.

Dát zijn wij: Stichting Huurdersbelangen Noordwijk (SHN)

Voor wie?

We borgen en behartigen de belangen en de rechtspositie van huurders én toekomstige huurders en woningzoekenden in Noordwijk. Inwoners die een sociale woning huren, of willen huren, hoeven zich niet aan te melden bij SHN. Onze onafhankelijke stichting bestaat sinds eind januari 1997 en is samengesteld uit de bestaande huurdersvertegenwoordigingen van het voormalige Gemeentelijk Woningbedrijf en de Noordwijkse Woningbouwvereniging.

Meer betaalbare huurwoningen

We adviseren Stek bij beleidsmatige zaken zoals huurverhoging, dienstverlening, nieuwbouwplannen, renovaties, woningverbetering, leefbaarheid in de wijk, service-overeenkomsten en energiebesparing. Ook overleggen we regelmatig met de gemeente Noordwijk en Stek over nieuwbouwplannen. Ons doel? Zorgen dat er voor de vele woningzoekenden in Binnen en Zee betaalbare huurwoningen worden gebouwd.

Afspraken nakomen

Elk jaar maken we prestatieafspraken met Stek en de gemeente Noordwijk over de betaalbaarheid van huurwoningen, de beschikbaarheid van voldoende sociale huurwoningen, een plezierige leefomgeving en het verduurzamen van bestaande én nog te bouwen woningen. Als afspraken niet of onvoldoende worden nagekomen, dan komen we in beweging.

Voorzitter SHN Diane van der Aart-Koelewyn:

“In Noordwijk kunnen wonen. Ook als je geen dikke portemonnee hebt.”

“Onze belangrijkste missie als SHN is om inwoners van Zee en Binnen te laten weten dat we er zijn, wat we doen en waar we voor staan. Dat wij hun belangen vertegenwoordigen en we druk uitoefenen om meer sociaal en betaalbaar te bouwen in Noordwijk.”