Zoek
Sluit dit zoekvak.

Help wet tegen tijdelijke verhuur door de Kamer

20 februari 2023

|

Redactie

Binnenkort bespreekt de Tweede Kamer de initiatiefwet van PvdA en ChristenUnie om tijdelijke huurcontracten af te schaffen. Huisbazen mogen dan geen contracten van maximaal twee jaar inzetten voor huizen en appartementen. Een belangrijke wet. 

Foto: Woonprotest Amsterdam, 12 september 2021.  Foto: Joke Schot

Want die tijdelijke contracten zorgen ervoor dat huurders permanent in onzekerheid leven, niets kunnen opbouwen, in de stress wonen en niet hun recht durven halen bij een te hoge huur, slecht onderhoud of andere huurproblemen. Ze kunnen dan immers fluiten naar contractverlenging. Deze wet moet dus worden aangenomen door de Tweede Kamer.

Lees meer over de initiatiefwet in dit achtergrondartikel.

Oproep CDA en D66

Er is dus een meerderheid nodig om deze wetswijziging aan te nemen. Coalitiepartij ChristenUnie is mede indiener van de wet. Dat betekent dat ook andere coalitiepartijen voor kunnen stemmen. We roepen het CDA en D66 op dat te doen. Zet woonzekerheid boven huisjesmelkers. 

Doe mee!

Wil je het CDA en D66 ook oproepen om voor woonzekerheid en tegen tijdelijke huurcontracten te stemmen? Deel onze posts op Instagram(externe link)Facebook (externe link)en Twitter(externe link)

Voor een nog groter effect: plaats zelf onze actiebeelden op je eigen Instagram-, Facebook- of Twitter-feed, en tag of mention hierin D66 woordvoerder wonen Faissal Boulakjar en CDA woordvoerder wonen Jaco Geurts. Of de partijen zelf. 

Download onze afbeeldingen(externe link), plaats deze in een post, tag de Kamerleden en gebruik de hashtag #woonzekerheid.

Deze voorbeeldteksten kun je gebruiken:

Instagram:
Stop tijdelijke huurcontracten, stem voor #woonzekerheid. Gaan jullie de initiatiefwet steunen d66_insta en jaco_geurts cdavandaag ?
Facebook: 
Stop tijdelijke huurcontracten, stem voor #woonzekerheid. Gaan jullie de initiatiefwet steunen Faissal Boulakjar en Jaco Geurts ?
Twitter:
Stop tijdelijke huurcontracten, stem voor #woonzekerheid. Gaan jullie de initiatiefwet steunen @FBoulakjar en @JacoGeurts