Zoek
Sluit dit zoekvak.

Welke coalitie er ook komt, aanpak wooncrisis is nodig

25 november 2023

|

Redactie

Het is afwachten welke partijen samen het nieuwe kabinet zullen vormen. Maar nu bekend is hoe de nieuwe Tweede Kamer eruit ziet valt er al wel iets te zeggen over het woonbeleid.

Leden van een stembureau tellen de uitgebrachte stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen.
Met de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen zijn de eerste conclusies te trekken over de aanpak van de wooncrisis komende jaren. Foto: Ministerie van BZK

Het woningtekort en de onbetaalbaarheid van woningen in Nederland vragen om een regering die de aanpak van de wooncrisis prioriteit geeft. De uitkomst van de formatie zal hier pas uitsluitsel over geven, maar de nieuwe verhoudingen in de Tweede Kamer laten zien dat er grote stappen te zetten zijn.

Zicht op meer sociale huur en aanpak woekerprijzen

Zeno Winkels, directeur van de Woonbond: “De uitslag lijkt een moeilijke formatie te beloven. Wel zien we dat de inzet op een grotere sociale huursector en het aanpakken van woekerprijzen in de vrije huurmarkt op een Kamermeerderheid kunnen rekenen. Welke coalitie er ook komt, deze elementen in de aanpak van de wooncrisis zijn noodzakelijk.”

Live-webinar op 28 november

In het webinar van 28 november bespreken we de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen en onderzoeken we verder wat dit kan betekenen voor de volkshuisvesting en hurend Nederland. Dit webinar is toegankelijk voor betrokkenen bij lidorganisaties van de Woonbond. Lees er meer over en meld je aan.

Woonbond Nieuws