Search
Close this search box.

Cijfers provincie: te weinig sociale huurwoningen in Bollenstreek

18 maart 2024

|

Redactie

foto PB

Bollenstreek – De Bollenstreekgemeenten hebben, net als de meeste andere Zuid-Hollandse gemeenten, de zaken niet op orde wat sociale huur betreft. Dat blijkt uit cijfers van de provincie Zuid-Holland. Gedeputeerde Anne Koning (PvdA) heeft op verzoek van de Statenleden uitgezocht hoe het precies zit met de percentages in de gemeenten. De provincie wil dat 30% van de woningen in een gemeente uit sociale huur bestaat. 

Zo ziet het percentage sociale huurwoningen er per Bollenstreekgemeente eruit: 

  • Hillegom: 21 procent 
  • Lisse: 25 procent 
  • Noordwijk: 19 procent 
  • Teylingen: 19 procent 

Woningbouw en dan met name de realisatie van betaalbare woningen, zorgt voor de nodige spanningen in de Zuid-Hollandse politiek. Binnen de coalitie – bestaande uit GroenLinks-PvdA, BBB, VVD en CDA – bestaat onenigheid over hoeveel van de nieuwe woningen voor de sociale huur moet zijn. 

Dit is een bericht van de Bollenstreek Omroep