Woontop Jongeren in Pakhuis de Zwijger

15 september 2024

|

Redactie

Op maandag 23 september gaan jongeren, politici, experts en activisten met elkaar in gesprek over ongelijkheid op de woningmarkt. Woonbond Jongeren is medeorganisator van dit evenement.

Jonge actievoerders staan op de dam in Amsterdam tijdens een woonprotest. In hand een bord met de tekst 'mama is mij zat'.
Joke Schot ©

Ongelijkheid op de woningmarkt is het centrale thema van deze derde editie van Woontop Jongeren. Je vindt als jongere sneller een speld in een hooiberg dan een betaalbare woning. Kleine kamers met torenhoge huren, tijdelijke contracten en lastige huisbazen lijken nog steeds eerder regel dan uitzondering. En kopen? Dat is voor steeds meer jongeren niets meer dan een droom uit het verleden.

Discussie en inspiratie, voor en door jongeren

Woontop Jongeren is specifiek voor en door jongeren (18 – 35 jaar). Tijdens dit evenement gaan jongeren in gesprek met beleidsmakers en experts uit de woningmarkt. Door middel van paneldiscussies, een informatiemarkt en een workshop willen we gezamenlijk dieper ingaan op de uitdagingen en oplossingen binnen de woningmarkt. Dit is een uitgelezen kans voor jongeren om meer te leren over huurrechten, woonmogelijkheden, en om actief mee te praten over hun toekomst op de woningmarkt.

Activisten, politici en artiesten van de partij

Stichting !Woon, de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb), ASVA studentenvakbond en Woonbond Jongeren slaan de handen ineen en organiseren gezamenlijk Woontop Jongeren. Het belooft een enerverend programma te worden met inspirerende sprekers. Onder andere Tweede Kamerlid Jimmy Dijk (SP), wethouder Karin Schrederhof (GL-PvdA), activist en mede-oprichter Woonprotest Mieke Megawati Vlasblom, rapper en schrijver Massih Hutak, spoken-word artiest Lemuel de Graav en cabaretier Boban Braspenning gaan met elkaar het gesprek aan.

Reserveer gratis je plek en wees erbij

Ben jij een jongere of professional? Wees erbij op maandagavond 23 september. Of ken jij anderen voor wie dit evenement interessant is? Laat het hen weten. De toegang is gratis, maar reserveer wel alvast een plek. Dit kan via de Reserveer button op de website van Pakhuis de Zwijger.

Sprekers Woontop Jongeren 2024

Dit is een bericht van de Woonbond